Faranghe - een italiaanse woonboerderij

citroencake met ricotta

Nieuwsbrief

La Dolce Vita - Eten & drinken

Torta di limone

Citroencake met ricotta

 

 

ingrediënten

175 gr zachte boter

175 gr kristalsuiker

geraspte schil van 3 citroenen

3 eieren, gescheiden

250 gr ricotta

125 gr zelfrijzend bakmeel

1 theel. bakpoeder

 

bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een springvorm in van 18 cm doorsnede en bestuif deze met bloem. Klop de boter en suiker met een elektrische mixer luchtig. Voeg de citroenschil, de eidooiers en ricotta erdoor en klop tot het geheel is gemengd. Klop de eiwitten stijf en schep door het ricottamengsel. Roer de bloem en het bakpoeder erdoor en schep het mengsel in de vorm. Bak ca 35 minuten tot de cake mooi gerezen, stevig en goudbruin is. Laat 60 minuten in de vorm afkoelen.

 

Andere toetjes: Sorbetto di limone of Pere con formaggi of vin santo of panna cotta con pere